List of добавки - България

Държава: България - View the list for matching products from the entire world

193 добавки:

ДобавкаProducts*Risk
E322 - Лецитини 318
E500 - E500 food additive 286
E322i - Лецитин 266
E330 - Лимонена киселина 261
E500ii - Натриев хидроген карбонат 239
E503 - E503 food additive 197
E471 - Моно- и диглицериди на мастни киселини 175
E202 - Калиев сорбат 145High risk of over exposure
E503ii - Амониев хидроген карбонат 136
E450 - Дифосфат 104High risk of over exposure
E420 - Сорбитол 88
E422 - Глицерол 84
E476 - Полиглицерол полирицинолеат 84
E250 - Натриев нитрит 83High risk of over exposure
E621 - Мононатриев глутамат 62High risk of over exposure
E440 - Пектин 57
E450i - Динатриев дифосфат 53
E160a - Каротин 48
E412 - Гума гуар 44
E407 - Карагенан 43High risk of over exposure
E415 - Гума ксантан 43
E570 - Мастни киселини 38
E300 - Аскорбинова киселина 37
E492 - Сорбитан тристеарат 36High risk of over exposure
E301 - Натриев аскорбат 35
E160ai - Бета-каротин 35
E503i - Амониев карбонат 33
E452 - E452 food additive 33High risk of over exposure
en:E470ai 33
E470a - Натриеви/калиеви и калциеви соли на мастни киселини 33
E1520 - Пропан-1‚2-диол 32No or very low risk of over exposure
E428 - Желатин 29
E120 - Кохинил 28
E150 - Карамел 26
E262 - E262 food additive 24
E14XX - Модифицирано нишесте 23
E211 - Натриев бензоат 22High risk of over exposure
E163 - Антоцианини 22
E223 - Натриев метабисулфит 21High risk of over exposure
E171 - Титанов диоксид 20
E451 - E451 food additive 20High risk of over exposure
E414 - Акациева гума 19
E950 - Ацесулфам к 19
E331 - E331 food additive 18
E100 - Куркумин 17
E262i - Натриев ацетат 17
E270 - Млечна киселина 16
E466 - Натриева карбокси метил целулоза 16
E316 - Натриев ериторбат 15No or very low risk of over exposure
E951 - Аспартам 15No or very low risk of over exposure
E631 - Динатриев инозинат 14
E551 - Силициев диоксид 14
E281 - Натриев пропионат 13
E1510 - Етанол 13
E101 - E101 food additive 13
E410 - Гума локуст бийн 12
E252 - Калиев нитрат 12High risk of over exposure
E101i - Рибофлавин 12
E475 - Полиглицеролови естери на мастни киселини 12
E260 - Оцетна киселина 11
E150c - Амониев карамел 11Moderate risk of over exposure
E955 - Сукралоза 11
E200 - Сорбинова киселина 10High risk of over exposure
E282 - Калциев пропионат 10
E452i - Натриев полифосфат 10
E635 - Динатриев 5'-рибонуклеотид 10
E627 - Динатриев гуанилат 10
E290 - Въглероден диоксид 9
E160c - Паприка екстракт 9
E500i - Натриев карбонат 9
E904 - Шеллак 9
E160b - Анато 8
E392 - Екстракти от розмарин 8
E150d - Карамел амониев сулфит 8No or very low risk of over exposure
E472e - Естери на моно- и диацетилвинената киселина с моно- и диглицериди на мастни киселини 8
E338 - Фосфорна киселина 8High risk of over exposure
E296 - Ябълчна киселина 8
E1442 - Хидроксипропил динишестен фосфат 7
E1422 - Ацетилиран динишестен адипат 7
E341 - E341 food additive 7High risk of over exposure
E1103 - Инвертаза 7
E420ii - Сорбитол сироп 7
E307 - Алфа-токоферол 7
E339 - Натриев фосфат 7High risk of over exposure
E141 - E141 food additive 6
E941 - Азот 6
E903 - Карнаубов восък 6
E501 - E501 food additive 6
E327 - Калциев лактат 6
E501i - Калиев карбонат 5
E224 - Калиев метабисулфит 5High risk of over exposure
E401 - Натриев алгинат 5
E442 - Амониеви фосфатиди 5
E1400 - Декстрин 5
E340 - E340 food additive 5High risk of over exposure
E220 - Серен двуокис 5High risk of over exposure
E1414 - Ацетилиран динишестен фосфат 5
E102 - Тартразин 5
E954 - Захарин и неговите натриеви 5
E406 - Агар 5
E965 - Малтитол 5
E901 - Пчелен восък бял и жълт 4
E160e - Бета-апо-8′-каротенал (c30) 4
E509 - Калциев хлорид 4Moderate risk of over exposure
E221 - Натриев сулфит 4High risk of over exposure
E304 - E304 food additive 4
E341i - Монокалциев фосфат 4
E320 - Бутил хидроксианизол (бха) 4
E334 - L(+)-винена киселина 4
E960 - Стевиол гликозиди 4Moderate risk of over exposure
E133 - Брилянтно синьо FCF 4Moderate risk of over exposure
E1450 - Натриев октенил сукцинат на нишестето 4
E141ii - Медни комплекси на хлорофилини 4
E472b - Естери на млечната киселина с моно- и диглицериди на мастни киселини 3
E162 - Оцветител от червено цвекло 3
E262ii - Натриев диацетат 3
E502 - E502 food additive 3
E315 - Ериторбинова киселина 3No or very low risk of over exposure
E1101 - E1101 food additive 3
E451i - Пентанатриев трифосфат 3
en:E331iii 3
E575 - Глюконо-делта-лактон 3
E435 - Полиоксиетилен сорбитан моностеарат 3Moderate risk of over exposure
E325 - Натриев лактат 3
E304i - Аскорбил палмитат 3
E340ii - Дикалиев фосфат 3
E407a - Обработени eucheuma водорасли 2High risk of over exposure
E421 - Манитол 2
E418 - Гума джелан 2
E968 - Еритритол 2
E440ii - Амидиран пектин 2
E967 - Ксилитол 2
E572 - E572 food additive 2
E952 - –цикламова киселина и нейните натриеви и калиеви соли i) 2
E129 - Алура червено ac 2No or very low risk of over exposure
E321 - Бутилхидрокситолуол (бхт) 2
E433 - Полиоксиетилен сорбитан моноолеат 2Moderate risk of over exposure
E234 - E234 food additive 2
E306 - Токоферол-обогатен екстракт 2
E140 - E140 food additive 2
E110 - Сънсет жълто FCF 2
E472c - Естери на лимонената киселина с моно- и диглицериди на мастни киселини 2
E122 - Азорубин 2No or very low risk of over exposure
E508 - Калиев хлорид 2Moderate risk of over exposure
E524 - Натриев хидроксид 2
E283 - Калиев пропионат 2
E1105 - Лизоцим 2
E210 - Бензоена киселина 2High risk of over exposure
E491 - Сорбитан моностеарат 2High risk of over exposure
E470b - Магнезиеви соли на мастни киселини 2
E150a - Обикновен карамел 2No or very low risk of over exposure
E1200 - Полидекстроза 1
E440a - E440a food additive 1
E375 - E375 food additive 1
E920 - L-цистеин 1
E445 - Глицеролови естери на дървесна смола 1
E216 - E216 food additive 1
E490 - Пропиленгликол 1
E460 - Целулоза 1
E251 - Натриев нитрат i. 1High risk of over exposure
E961 - Неотам 1
E161b - Лутеин 1
E953 - Изомалт 1
E125 - E125 food additive 1
E160aii - Растителни каротини 1
E215 - Натриев етил р-хидроксибензоат 1
E214 - Етилов р-хидроксибензоат 1
E501ii - Калиев хидроген карбонат 1
E1505 - Триетил цитрат 1
E536 - Калиев фероцианид 1
E571 - E571 food additive 1
E481 - Натриев стераоил-2-лактилат 1High risk of over exposure
E329 - E329 food additive 1
E213 - Калциев бензоат 1High risk of over exposure
E217 - E217 food additive 1
E239 - Хексаметилен тетрамин 1
E151 - Брилянтно черно bn 1No or very low risk of over exposure
E212 - Калиев бензоат 1High risk of over exposure
E222 - Натриев бисулфит 1High risk of over exposure
E473 - Естери на мастни киселини и захароза 1High risk of over exposure
E160 - E160 food additive 1
E140ii - Хлорофилини 1
E1000 - E1000 food additive 1
E472d - Естери на винената киселина с моно- и диглицериди на мастни киселини 1
E942 - Азотист оксид 1
E477 - Пропан-1‚2-диол естери на мастни киселини 1
E240 - Формалдехид 1
E472 - E472 food additive 1
E425 - E425 food additive 1
E579 - Феро глюконат 1
E132 - Индиготин 1No or very low risk of over exposure
E339iii - Тринатриев фосфат 1
E487 - E487 food additive 1